Het succes van Super73

 
Banner events en rides.jpg

Waarom is de Super73 een succes?

Het is een hype aan het worden, elektrische fietsen. Steeds meer merken bieden modellen aan. Dit zijn natuurlijk de gevestigde merken zoals Gazelle en Batavus, maar ook nieuwkomers zoals Van Moof, Urban Drive Style en vele anderen. Toch is de Super73 een plek aan het veroveren op de Nederlandse markt. In dit artikel belichten we waarom en ook hoe ze dit doen.

Introductie
Super73 is een creatie van Lithium Cycles, een bedrijf uit Amerika wat zich in het verleden vooral richtte op industriƫle onderdelen en scooters, maar in 2016 de switch besloot te maken naar retro e-bikes. Dit bleek een gouden greep te zijn en het werd al snel een succes.

Maar wat onderscheid Super73 nou van de concurrentie? Om dit te beantwoorden moeten we de concurrenten opsplitsen naar verschillende categorieƫn.

Traditionele concurrenten
Dit zijn dus de Gazelle en Batavus fabrikanten. Ook Van Moof valt in deze categorie omdat ze niet het retro ontwerp hebben, maar meer een strak design. Deze fabrikanten richten zich op de massamarkt en dan vooral de oudere consumenten die graag lange fietstochten maken maar niet meer in staat zijn om zelf het vermogen te leveren om ver te fietsen. Deze fietsen zijn perfect voor deze doelgroep en Super73 is niet daar om deze groep te bedienen.

Retro fietsen
Dit is de categorie waar ook Super73 zich in bevind. Hier komen steeds meer concurrenten bij, maar toch is er 1 merk wat de koploper is. Als je een concept op de markt brengt wat nieuw is, of in ieder geval, revolutionair genoeg, en je hebt de juiste marketingtools, dan wordt het vanzelf een succes. Natuurlijk moet je de juiste doelgroep weten te vinden en hoge kwaliteit leveren. Met deze mix word je vanzelf marktleider.

Super73 heeft voornamelijk zijn succes te danken door het slim gebruiken van social media. Door verschillende grote vloggers en bloggers aan zich te binden, zoals Jesse Wellens en Casey Neistat wisten ze in Amerika een zeer grote groep mensen aan te spreken die zich wilden identificeren met deze voorbeeldfiguren en dus zodoende ook het product adopteerden. Deze slimme zet zorgde ervoor dat de vraag ontplofte.

Daarnaast is het ontwerp precies waar mensen naar op zoek zijn. De e-bike lijkt op een motorbike en met de dikke wielen en minimalistisch design is het een gewild object geworden. Dit startte al met de Super73 Original en werd later voortgezet met de Super73 S en S1 series. Nu is de Z-serie net gelanceerd wat weer een stap is in het proces om een vaste plek te veroveren in het retro e-bike segment. De Super73 staat voor een bepaalde manier van onderscheiding en de gebruikers van deze fietsen willen uitdragen dat ze midden in het leven staan en genieten van elk moment.

Europa
Super73 is nu ook verkrijgbaar in Europa. In Nederland zijn er verschillende dealers, waaronder Electric Lifestyle. Omdat de fietsen zo ontzettend populair zijn is het lastig om er een te bemachtigen. Super73 werkt heel hard om de productiecapaciteit op te schroeven, echter een van de krachten achter deze e-motorbike is de schaarste. Het is geen standaard fiets zoals de traditionele concurrenten op de markt brengen. Je moet erop gezien willen worden, want het trekt zeker de aandacht! Deze schaarste zorgt er ook voor dat mensen gedwongen worden vooraf te bestellen. Dit is in ons nuchtere kikkerlandje soms wel een uitdaging, want zoveel geld neerleggen voor een product wat je niet kent is niet iets wat je zomaar doet. Toch zijn er toch veel mensen die het doen, want als je op zoek bent naar een bepaalde levensstijl dan kan de Super73 zeker niet ontbreken!

Casey Neistat review van de Super73 S-series (SG in Europa):