Dokter, mijn Onewheel doet raar!?

 
onewheel strech.png

Hoe je Onewheel met je communiceert.

Het rijden op een Onewheel heb je meestal snel onder de knie en binnen no-time race je door de straten en bossen. Lekker carven, heuvel op en af, de wereld kent geen grenzen meer voor jou!

Maar je Onewheel lijkt je af en toe tegen te willen houden. Koppig duwt hij tegen je voet aan en lijkt te zeggen, hé, doe eens ff rustig! Waarom doet hij dit nu?

De Onewheel is eigenlijk net zoals je ouders vroeger waren, vervelend omdat je niet alles mocht, maar uiteindelijk hadden ze toch vaak gelijk. Ze wilden je gewoon behoeden voor fouten waarbij jij je lelijk zou kunnen bezeren. De Onewheel doet hetzelfde.

“Push-back” zoals het in de volksmond heet, is de waarschuwing die de Onewheel geeft aan zijn berijder. Door tegen de voorste voet aan te duwen geeft hij aan dat het limiet bijna is bereikt. Dit kan zijn de limiet van de ondersteuning en snelheid wat hij kan leveren, maar ook het leeg raken van de batterij.

Je moet natuurlijk beseffen dat de Onewheel een ondankbare taak heeft. Iemand komt op hem staan en hij moet er maar voor zorgen dat de bestuurder niet voorovervalt tijdens het rijden. Maar ook hij kent zijn limieten. Als de berijder te veel vraagt van het apparaat dan ontstaat er een situatie dat de Onewheel naar voren kan vallen en dan word je gelanceerd. Dit is geen fraai einde en kan serieuze verwondingen veroorzaken. Door zachtjes tegen je voet te duwen wordt er een signaal afgegeven dat het limiet dichterbij komt. Het is dan ook de bedoeling om op dat moment wat minder agressief te gaan rijden en wellicht wat gas terug te nemen. Doe je dit niet dan kan dat gevolgen hebben.

Daarnaast heeft de Onewheel natuurlijk ook maar een bepaald bereik. Naarmate de batterij leger raakt wordt het gevaar groter dat het apparaat ermee op zal houden. Als dit gebeurt terwijl je met volle snelheid vooruitgaat ga je redelijk hard tegen de grond. Om dit te voorkomen geeft de Onewheel op tijd een ferme tegendruk tegen je schoen om aan te geven dat je op moet gaan passen. Dit volgt nadat de app al tegen je gezegd dat de batterij leger aan het raken is. Deze push-back is dan ook heftiger dan de normale push-back als je over de limiet dreigt te gaan. Stoppen, koffie en laden is dan ook aan te raden!

Nu weet je dus waarom jouw Onewheel zich soms koppig gedraagt. Hij is niet kapot en ook niet lastig. Hij wilt je gewoon beschermen, want hij wilt niet dat zijn maatje gewond raakt. Electric Lifestyle heeft de Onewheel+ en de Onewheel+ XR in het assortiment samen met allerlei accessoires en spare parts.

Hier een clip van wat er gebeurt als je niet luistert: