Evolve GTR - de specificaties

 
Evolve GTR range
 
 

Evolve naar de toekomst, GTR

Evolve heeft de beste elektrische skateboards ooit gelanceerd, de Evolve GTR series. Na 10 jaar ontwikkelen en heel veel feedback van de markt absorberen is er een nieuwe productlijn ontstaan die zijn weerga niet kent. Deze lijn bestaat uit 2 boards, de Bamboo GTR en de Carbon GTR. Deze elektrische skateboards hebben enorme prestaties, een super strak design en geweldige rijeigenschappen. Zoals we gewend zijn van Evolve zijn de skateboards te krijgen in een straat versie en een all-terrain variant.

Omdat de Evolve GTR serie nog zo nieuw is, is het nog lastig om een volledig overzicht van de prestaties te vinden. Vandaar dat we in deze blog ingaan op de specificaties van de verschillende boards.

Carbon GTR
Het eerste nieuwe board is de Evolve Carbon GTR. Dit elektrisch skateboard is gemaakt van carbon. Het deck wordt met de hand vervaardigd door verschillende matten van carbon op elkaar te leggen in de juiste volgorde en richting. Hierdoor wordt niet alleen de sterkte van het board bepaald maar is ook de flex op de juiste plek aanwezig. Dit is een heel precies werk wat door professional gedaan moet worden.

De specificaties liegen er niet om, het board is gemaakt om gebruikt te worden in de meest moeilijke omstandigheden. Door elk deck uitgebreid te testen op een vibrerende machine, in totaal 120 uur, is de levensduur bijna oneindig. Hetzelfde gebeurt met de batterijen in het pakket, deze mogen natuurlijk niet loskomen en daarom zijn deze ook onderhevig aan een zeer streng testprotocol. Ook de truck-mounts zijn verbeterd ten opzichte van de vorige generatie. Deze zijn nu gemaakt uit geperst staal, wat een duurzamer resultaat heeft dan een CNC-gefreesde versie.

Specificaties:
Deck: carbon (hand vervaardigd)
Motoren: 2x 1500 watt, geventileerd inclusief temperatuursensoren ter bescherming
Topsnelheid: 36 km/h (all-terrain) en 42 km/h (straat)
Afstand: 30 km (all-terrain) en 50 km (straat)
Batterij: 14AH Samsung 18650 Lithium Ion met een custom BMS (verwisselbaar)
Verbinding afstandsbediening: Bluetooth met R2 afstandsbediening
Helling: 37% (getest op steilste straat in de wereld)
Gewicht: 10.5 kg (all-terrain) en 8.9 kg (straat)
Trucks: 306 mm
Lagers: precision ceramic bearings

Bamboo GTR
Het tweede board in de nieuwe serie is de Evolve Bamboo GTR. Dit board is gemaakt van 5 lagen, 3x bamboo en 2x fiberglass. Hierdoor ontstaat er een extreem flexibel elektrisch skateboard, wat het carven en de wegligging ten goede komt. De Bamboo GTR is zeer geschikt om mee los te gaan, zowel on-road als off-road. De trucks kunnen naar voren of achteren worden geplaatst waardoor er een langere of kortere wielbasis ontstaat. Hiermee kan de gebruiker het board naar eigen wens aanpassen. Ook dit deck wordt uitgebreid getest en in elkaar gezet door de Evolve fabriek in China. Door alle kwaliteitseisen zeer hoog te zetten is deze nieuwe serie een hele eigen standaard in de industrie.

Specificaties:
Deck: bamboo en fiberglass
Motoren: 2x 1500 watt, geventileerd inclusief temperatuursensoren ter bescherming
Topsnelheid: 36 km/h (all-terrain) en 42 km/h (straat)
Afstand: 30 km (all-terrain) en 50 km (straat)
Batterij: 14AH Samsung 18650 Lithium Ion met een custom BMS (verwisselbaar)
Verbinding afstandsbediening: Bluetooth met R2 afstandsbediening
Helling: 37% (getest op steilste straat in de wereld)
Gewicht: 10.8 kg (all terrain) en 9.8 kg (straat)
Trucks: 306 mm
Lagers: precision ceramic bearings
Aansluitingen: 2x USB aansluiting aan onderzijde deck

Batterij
Een geweldige sprong voorwaarts is dat de batterij verwisselbaar is. Door middel van plug-and-play stekkers (2 op de Carbon en 1 op de Bamboo) is het mogelijk om de batterij tijdens het rijden te vervangen (wel even stoppen natuurlijk). Hiervoor moeten er een aantal schroeven worden losgedraaid en dan kan het batterijpakket verwijderd worden. Daarnaast is er nu een kleine batterij beschikbaar waarmee gevlogen mag worden. Deze 4.2AH Sony Lithium Ion met een custom BMS batterij haalt een afstand van 10 km (all-terrain) en 15 km (straat). Dit is een ongelooflijke toevoeging en vergroot de rijmogelijkheden enorm, want nu kan elke GTR over de wereld meegenomen worden!

BMS
De BMS is helemaal vernieuwd en zorgt ervoor dat de batterij gelijkmatig leeg raakt zonder last te hebben van terugval in trekkracht. Daarnaast zit er ook een overload-bescherming op wat ervoor zorgt dat er nooit schade kan ontstaan aan de batterij.

Water
De nieuwe GTR serie heeft verschillende beschermingen tegen water. De elektronica is behandeld om tegen vocht bestand te zijn, de batterij en BMS zitten in gesloten systemen en alles wordt afgesloten met een rubberen afdichting. Hiermee zijn de boards veel beter beschermt tegen (spat)water.

Motoren
De motoren zijn nu zonder nippel en met een geventileerd systeem. Hierdoor blijven ze koel en met behulp van de ingebouwde temperatuursensoren zijn ze beschermt tegen oververhitting. Daarnaast is er een stekkeraansluiting geïntegreerd waardoor het verwisselen van de motor super simpel is geworden. Dit komt zeer goed van pas als de motor vervangen moet worden.

Customization
Gebruikers willen graag de boards aanpassen naar eigen wens. Evolve komt hieraan tegemoet door verschillende manieren van customization in te voeren.

Er zijn volledig nieuwe 97mm straat wielen gemaakt. Deze komen in verschillende kleuren, te weten wit, zwart en oranje. Daarnaast komen de all-terrain velgen in verschillende kleuren zoals o.a. paars en groen. Dit geeft het board een eigen tintje. De vertrouwde R2 afstandsbediening is nu te krijgen in standaard zwart, maar ook oranje, groen en blauw. Hiermee is hij aan te passen aan de wensen van de rijder.

Bij de Bamboo GTR is het ook mogelijk om door middel van de 2 USB-poorten aan de onderkant van het deck om accessoires aan te sluiten. Evolve heeft nu als eerste eigen LED-strips ontwikkeld, deze heeft 20 verschillende standen. Later zullen er nog meer accessoires bij komen.

Koffer
Elk GTR elektrisch skateboard komt met een koffer. Hierin kan de gebruiker de T-tool, de lader en andere accessoires kwijt en alles in een keer meenemen. Super handig dus!

App
Vanaf juni komt Evolve ook met een eigen app. Deze app laat de gebruiker de kracht van het board instellen. Maar ook is het mogelijk om ritten vast te leggen en te delen in de community. De app zal “Explore by Evolve” gaan heten. Via de app kunnen straks ook updates worden uitgevoerd naar het board toe over de Bluetooth verbinden.

De Evolve GTR series is een compleet, van de grond af opgebouwde, range van skateboards. De kwaliteit is een hele grote stap vooruit en het gaat voorbij aan de concurrentie. Dit is het board van de toekomst en heel veel kilometers rijplezier!